February 21, 2011

C.I.N.T.A

Salam buat pembaca yang sudi singgah kat jurnal maya saya ini...

Berbicara soal cinta, terlalu banyak hati yang sudah merasainya kerana jika tidak ,pastilah anda bukan manusia normal ataupun anda sedang koma. Dengan cinta , manusia kenal lemah dan kuat dirinya di level mana.Terpulang pada anda untuk menghakimi cinta mana yang patut anda letakkan dalam hati anda,tetapi secara fitrahnya yang Allah telah tetapkan untuk semua hambaNya yang disayangi bahawa cinta itu yang pertamanya mestilah untuk Dia,Yang Maha Pencipta, kedua untuk junjungan Rasullulah SAW dan yang ketiga ibu bapa and the rest is history...

Namun, sejauh mana pun kehebatan impak cinta ini, jauh lagi hebat Allah yang menciptanya. Kerana itulah tanda cintaNya kepada hambanya.
Bukankah Allah kekasih kita?
Jadi apa yang anda sedang lakukan sekarang?
Adakah anda sedang meraikan cinta dengan dia yang tiada ikatan lagi?
adakah anda membisikkan kata-kata cinta denagn yang bukan halal bagimu?
kalau begitu anda sedang membuatkan kekasih utama anda sedang cemburu, tersangat cemburu..takut2 kalau nantu Dia tak hiraukan kita lagi, susah pula..

apapun, bulan ini penuh dengan emosi cinta, terutamanya kepada junjungan Rasullulah..Baru jer birthday Baginda lepas hari tu...Rasanya, macam tak terlalu lama Baginda tinggalkan kita kan?
tapi bila ditengok keadaan masa sekarang mungkin saya baru tersedar sebenarnay ia sudah terlalu lama..Masakan tidak?
pada malam sebelum Maulidur Rasul , banyak pasangan beragama Islam yang ditangkap berkhalwat.
Sedih pula bila membayangkan yang kita tergamak memberi Baginda dengan kejutan sebegini pada kelahirannya.

Apapun...bukan semua yang melupakannya..masih lagi ada jiwa yang merintih kerana terlalu sayangkan Baginda,Insya Allah

2 comments:

Fatimah Zahra' said...

muhasabah diri...

-_-'

*heihh

Fatimah Zahra' said...

oh ye.. baru perasan, syuhada (cett..) tak letak link blog saye kat blog list awak. letaklah ye..

www.shehasnocolors.blogspot.com

atau

www.fatimahzahrazulqarnain.blogspot.com

silalah. jngan segan-segan pulak.
hihih.