June 2, 2009

BINGKISAN





dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyanyang

Selasa,2 minggu sebelum peperiksaan

semua naqibah f4 menjalankan ops-si
kap di blog f4 khususnya dan semua menjalankan kerjasama yang baik.para naqibah berpecah kepada beberapa kumpulan dan mengawasi kelas2 yang mencurigakan.walaupun kami sedikit berdebar maklumlah pelajar yang tinggal ada di kalangan mereka yang 'strong' namun kami gagahi juga,ana dan 4 orang sahabat lain mengawasi sebuah kelas yang agak mencabar.sahabat ana menyatakan rasa berdebarnya 
namun ana katakan kita hanya masuk dan duduk sahaja,lihat apa mereka buat,kita jadi tembok.kami masuk,disambut dgn sindiran yang pedas namun telinga dipekakan.operasi berjalan hingga jam 6.15 petang.kami buat perbincangan dalam kelas itu dan mereka hanya memerhati dan berbisik sesama mereka.sangat menyedihkan melihat sahabat kita yang tak faham erti sebenar pergaulan fil i
slam.ya ALLAH ,berikan kami pe
tunjuk.

minggu ke2 exam,isnin

ana mendapat berita yang ama
t mengejutkan dari adik2 f2.ana diamkan kerana tidak mahu menggangu konsentrasi sahabat2 lain yang sedang bermujahadah dengan exam.ana jawab paper physics yang sangat memeningkan sambil terkenangkan berita tersebut.alhamdullilah,ana dapat jugalah jawab paper hari tuh.

petang selasa, minggu yan
g sama

ana stayed di  kelas 4 ikram, kelas sahabat ana untuk study +math.Tengah2 study ana lihat beberapa orang kp f3 memandang dengan tajamnya di kelas ana,mereka hantar signal pada kami.sahabat ana menyuruh
 ana melihat dalam kelas ana iaitu bersebelahan kelas 4 ikram.ana masuk.Dan terkejut.2 lalaki dan 1 perempuan yang sedang berbual dalam keadaan yang mencurigakan dan seperti berbisik.Tak boleh jadi nih..Ana bagi salam dengan muka kosong macan x ada apa2. Perbualan mereka terhenti.Dengan pandangan 'manis' mereka memandang.Tidak mahu mengalah, ana masuk dan terus mengambil b
eg ana, hampir denagn mereka.mmg laa muka ana masa itu bajet tapi ana x cakap apa2,mereka yang menilai.Tidak berpuas hati mereka mengatakan sesuatu yang bolehlah ana dgr.(2 L) ,lalu ana bidas dgn nada yang boleh mrk dgr dalam pada ana keluar dr kelas.Senang2 jer nak wat mungkar kat sini yeh........

Malam itu..
tgh2 ana nak wat latihan add math, ana sedar mesin kira2 ana hilang.Sah2, ana tahulah sapa yang ambil.Ya ALLAh, cuak tak cuak ,esok paper math..balik dorm, ana citer kat adik sepupu ana,"Eh, kak!kita ada kalkulator 570,nak pinjam tak?"Alhamdullilah,mengucap syukur yang terlalu panjang ana dengar.TERIMA KASIH YA ALLAH..Pada yang ambil itu,mungkin kamu x ada kalkolator,tp ni dah lama dah,x pulang pun. Tak apa , malas nak cakap.pandai2lah pikir hukum..

Rabu,seminggu sebelum cuti

liqa' naqibah f4.kami rancang buat liqa' mengejut ngan adik2 sebagai hadiah untuk mereka sebekum cuti.

Khamis , minggu yang sama

hari ni ana tidak sihat.YA ALLAH, ampunkan dosa2 ku!!malam seperti yang dirancang liqa' ngan adik2 f2. akak dorm ana x benarkan ana pergi sebab x sihat.Tapi ana wat x tau jer.HE ..... maaflaa kak,yer..Liqa' mula pukul 11.30 malam dan berakhir tepat pukul 2,15 pagi.Balik dorm, ana rasa nak pengsan............

Jumaat ,nak balik kg

pagi2 tu ada tilawah AQ.baru ana nak start baca tiba2 ana dengar "BARUA KP ,BAI"..malas nak layan mrk..........ana layan bacaan Al Quran.Hari ni ada temu duga.. Lama tunggu dekat 3-4 jam tiba2  cikgu kata sambung naik cuti..........sabarlah..sahabat ana dah pergi awal2.


2 comments:

Farzana Maulan said...

salam...
atin firstly tahniah
& welcome to the world of blogger
ana x eau pon ko sakit mlm tuh
aq mntk maaaf tau klu de slh paper
moga2 kte trus same2 brjuang tuk yg Maha esa

pink heart said...

salam.
atin~
x bg tau pun ade blog.
jgn sdey2. chaiyo!
happy holz dear.
.mawaddah.